воскресенье, 11 января 2015 г.

В Едені бере початок трагедія людства і Божий План спасіння.



Урок шостий.                                                                                                                                                                     

      Людина -- істота допитлива.  Адам і Єва не встояли перед спокусою, бо диявол майстерний спокусник-філософ. Він відкрив філософський закон  "заперечення заперечення"і  не говорив нічого нового, а лиш заперечував істинність Божих слів, що робить і до сьогоднішнього дня, заперечуючи істинність Слова Божого, Біблії. Коли пробудив у серці Єви сумнів, то легко спокусив її, а через неї -- і Адама.  Наш праотець Адам стояв з опущеною головою і соромився підняти очі. В серце його сатана вже послав думку: «З'їсти плід з Дерева життя». Адам не каявся, не просив прощення, а плекав надію: «Дерево життя! Дерево життя… Я не вмру…» 


     Урок може бути поділений на два уроки, залежно від зацікавленості учнів. Дайте їм можливість мислити, запитувати, висловлюватись і чистим Словом Божим розвіяти сумніви. Не відповідайте поверхово, бігло. Їм і нам всім нема куди спішити як тільки до Господа за спасінням.

Тема уроку: В Едені бере свій початок трагедія всього людства і Божий план спасіння    людини від гріха і смерті.

     Мета уроку: Розкрити істину про те, що Господь, здійснюючи Свій план спасіння людства, завжди був, і є з людиною, не позбавляючи її права вибору.   


Виховні можливості уроку: виховувати, формувати віру Богу, страх Господній – боятись образити нашого Отця Небесного -- Царя життя своїм невірством і непослухом Його Слову, Біблії; виховувати чесність, відповідальність за те, що думає, говорить і чинить людина; прийняти спасіння, обіцяне Господом в Едені, і дякувати за все Йому.
    
Помолимося.

Молитва.

«Господи, Боже наш, дякуємо, що Ти охороняв нас весь час і всюди, і знову зібрав нас у Твоїй Божій присутності біля ніг Твоїх. Ми віримо, що Ти тут з нами. Написано, що де двоє чи троє зібрані в Ім'я Твоє, то Ти з ними. Дякуємо, що Ти вірний Слову  Своєму. Благослови нас, Господи Ісусе, учи нас, відкрий нам розуміння Слова Твого, даруй нам віру. В Ім'я Господа Ісуса просимо і дякуємо Тобі! Амінь!»

·         Діти, хто з вас пригадає: Як називалась тема минулого уроку? (Вельми добре!)





       
Хто пригадав про що йшла мова? (Господь Бог – Творець Всесвіту і всього, що існує, а також і Творець людини, створив усе «вельми добре».)
·         Хто може пояснити, що означають слова «Вельми добре»? (Господь так добре і мудро створив усе, що краще і ліпше бути не може.)
·         Сподіваюсь, ви пам'ятаєте, що картинка не відображає справжнього Раю, що створив Господь, а являється лиш навчальним обладнанням на уроці.
·         Найперше уважно подивимося на Адама і Єву на картинці «Рай».
·         Що розповіла вам картинка про перших людей на землі? (Єва дає Адаму плід).
·         Людина говорить не лише язиком, але говорить і своїм тілом: жестами, мімікою, позами, поглядом… . Подивіться уважно і скажіть: про що розповідає нам тіло Єви? (Вираз її тіла говорить: Ось, бери, їж – дуже смачно.)
·         Про що говорить вам вираз обличчя Адама? (Адам, ніби, розгубився, не заперечує, як голова сім'ї, а й сам спокушується, в думках філософствує, ніби, виправдовуючи свій непослух.)
·         Який висновок можна зробити з цієї німої сценки про характер Господа Бога? (Господь довготерпить, не втручається Сам в події, коли нема просьби, звертання до Нього – молитви, і  дає людині право вибору, а це – велика милість.)
·         Зверніть увагу на тварину, що причаїлась під деревом в гущавині, по-між квітами, і з великою увагою і радістю спостерігає за Адамом і Євою. (Це – змій. Я зобразила його так, як бачила у своїй уяві.)
·         Прочитаємо про нього з Біблії, Буття 3:1.
·         Що написано про змія? (Він був хитріший від усіх звірів польових та ще й говорив, як людина. Очевидно, і ходив, як людина – вертикально.)
·         Тепер прочитаємо із Буття 3:1-5, щоб дізнатись: який плід дає Єва Адаму і чому так радіє змій.
·         Діти, що заповів Господь Адаму і Єві? (Вірш із 3: 2-3. Читаємо по одному віршу і обговорюємо.)
·         Про що запитав змій Єву? (Якщо діти не запам'ятали, то нехай прочитають ще раз.)
·         Як ви думаєте: знав змій що саме заповів Господь Бог людині? (Так.)
·         Подумайте і скажіть звідки це видно? (Щоб завести в блуд Єву, він до Божого наказу додав лиш часточку «не»).
·         Прочитаємо ще раз Буття 3:2і3. Що Єва відповіла змію? (Якщо діти не можуть сформулювати відповідь, нехай прочитають ще раз із Біблії.)
·         Отже, Єва добре знала умови заповіту, що не можна, навіть, доторкатись до дерева, щоб не вмерти.
·         Читаємо вірші 4 і 5.
·         Що ж сказав змій? (Ні, не вмрете, будете, як боги (і тут збрехав, бо добре знав, що Бог один і іншого нема Бога від вічності) – будете знати добро і зло, бо до цього часу вони знали лише добро.)
·         Бачите, він заперечив, знову додавши  лиш часточку «ні» до Слова Божого, і зробив Бога неправдомовцем. (Господь сказав, що вмрете, а диявол заперечив: ні, не вмрете.)
·         Все Господь дав людині знати і мати, окрім зла.
·         Діти, подумайте і скажіть: Коли в людини виникають сумніви? (Коли в людини нема довір'я до того, хто говорить.)
·         Хто говорив у раю, а хто слухав? (Говорив Господь: Не їжте і не доторкайтесь, щоб не вмерти; і змій: Ні, не вмрете, а станете мудрі, як Бог. Слухачами були Адам і Єва – людина. Кожен нехай запитає себе: «Я слухаю чисте Слово Господа Бога, чи людське з часточками «не» і «ні»? Вірю так, як говорить Господь в Біблії, чи вірю по-своєму?)
·         Подивимось уважно на картинку Рай. Що робить Єва? (Дає плід Адамові)
·         Як ви думаєте: вона впевнена в тому, що робить? (Так)
·         Щоб дізнатись, чому Єва має такий впевнений вираз обличчя і тіла, прочитаємо Буття 3:6.
·         Чому Єва має впевнений вигляд? (Вона з'їла плід спокуси і – це дуже сподобалось їй, і вона не вмерла…)
·         Що ще зробила Єва? (Дала з'їсти своєму чоловікові, Адаму.)
·         Кого послухав Адам Отця чи диявола? (через Єву диявола)?
·         Який висновок, щодо поведінки і послушання людини, Адама і Єви Господу, ви можете зробити? (Люди не послухали Господа. Вони чули слово Господнє, але  повірили так, як кажуть тепер багато-хто, - «по-своєму», як їм хочеться: трохи Божого, а трохи людського. Хто не слухає чистого Слова Божого, той непослушний. Написано, що непослушність -- такий великий гріх, як ворожбитство.)
·         Діти, як ви думаєте, кого вшанували Адам і Єва своїм вчинком: Отця свого чи диявола? (Кого слухаєш і чиниш, як він каже, того й шануєш, тому ти й належиш: Господу – на спасіння, чи ворогу – на смерть. Коли даєш перевагу людському, то ти в полоні і належиш дияволу, а кінець – озеро Огняне.)
·         Як ви думаєте вони зберегли заповіт (вірш 2і3) з Господом чи порушили його?
·         Як ви думаєте: добре це для людини чи зле?
·         Як ви думаєте, діти: те, що на перший погляд, людині здається добре, є добре завжди? Подумайте і наведіть приклад. (Спиртні напої, наркотики, хуліганство, п'янство, злодійство, розпуста (тепер її називають «сучасність і мода), грубіянство, невір'я Господу…)
·         Від чого залежать всі дії людини? (Від того, кому вона повірила).
·         Бачите, як диявол і тепер трішки додасть, трішки не домовить і заводить людей в непослух, в гріх, а за гріх – смерть. Так говорить Закон Всесвіту.
·         Що зробив диявол своїми словами? (Він посіяв сумнів до слів Господніх і пробудив цікавість до філософських тлумачень, до пізнання чогось «великого», що поставить людину нарівні з Господом, дасть можливість знати те, що знає Бог і ховає від людини. Він говорив своє, відверто брехав на Господа. Так і в наш час, безбожники звинувачують Господа Бога у всіх бідах, і не знають, що ці біди вони самі сіють в своє життя. Закон Всесвіту: що посіє людина, те й пожне. Господь дає людині повне право вибирати, що вона буде сіяти в своє життя: добре чи зле. Господь терпеливий, довготерпеливий і ніколи не діє примусом, дає людині завжди право вибрати кого слухати і шанувати, а в результаті пожати плід: з Господом іти в Царство Боже, у вічність чи з дияволом – у вогонь  вічний.)
·         Діти, як ви думаєте: що повинна булла зробити людина тоді, коли спокушав її сатана через змія? (Запитати Господа, адже він був з ними, але вони не бачили Його, бо Він – Дух (Єв. від Івана 4:24).)
·         А що повинна зробити людина тепер, щоб не впасти в гріх невір'я і непослуху? Цей гріх, гріх невір'я, Господь назвав першим гріхом в Єв. від Івана 16:8-9 «А як прийде Він (Дух Святий) світові виявить про гріх, і про правду, і про суд: тож про гріх, – що не вірують у Мене; …»   (Також і тепер – не приймайте нічого і ні від кого на віру, а звертайтесь обов'язково до Слова Божого. Ісаї 8:20 «…звертайтеся До Закону й свідоцтва! Як вони не так кажуть, як це, то нема для них зорі ранньої!», тоді це неправда.  Той, хто масненько, красномовно і впевнено говорить слова, що не відповідають Біблії, - не бажає вам добра, – згадуйте тоді Рай, Єву і Адама, і змія, і  найбільший гріх людства (первородний – гріх першого роду) - невір'я Господу, Слову Його. Все і всіх перевіряйте Словом Божим і вірте лише Господу Богу – Його чистому Слову, Біблії! 
·         Коли говорять безбожники, що Біблія не справжнє Слово Боже, бо її писали люди, – не вірте тому. Так, ЇЇ писали люди, але водимі Духом Святим – так написано. Де Дух Святий, там правда і воля. І ще написано, що Господь дає бажання і чин – сама від себе людина щось добре вчинити не може.
·         Як ви думаєте, діти, людина повинна протистояти спокусі чи спокушатись і перепробувати все? (Людина повинна завжди протистояти спокусі і перевіряти себе Словом Божим. Деякі діти, спокушуються різними спокусами і, як і Єва, скуштувавши наркотики чи спиртні напої, зразу ж -- не вмирають, а вловлюються смертю в полон і вмирають в муках і безчесті трохи пізніше.)
·         Діти, а що значить мати страх Господній? (Нехай говорять всі бажаючі, запитайте декількох, якщо не буде бажаючих.)
·         Це означає – з трепетом любити і шанувати Господа, вірити Йому і боятись образити Його чим-небудь, а найперше – невір'ям, непокорою і непослухом. Погляньте навколо: все добре, в тому числі життя і здоров'я, людина має від Бога.
·         Не забуваймо, діточки, того, що Господь знає, навіть, наші думки. Проганяйте із своїх думок, в Ім'я Ісуса, те, про що Господь говорить «Ні!». Біймось образити Господа Бога, бо написано в Слові Божому: «Страх Господній – початок премудрості»; «Страх Господній веде до життя, і хто його має, той ситим ночує, і зло не досягне його». Отже, дуже добре для людини боятись образити Господа Бога недовірою або марновірством. коли людина вірить людським вигадкам, а Слову Божому не вірить.
·         Прочитаємо Буття 3:8. Що ви можете сказати про взаємовідносини Адама з Господом?
·         Як ви думаєте: страх Господній був у Адама?
·         А чому не було страху Божого в Адама? (Люди, Адам і Єва, бачили люблячого Отця і звикли до цієї любові, як маленька дитина звикає до тата. Господь піклувався про них. Вони жили без турбот, не знаючи лукавства і не могли розпізнати його. Адама так захопили обставини, що він не придав значення тому, що говорив Отець, а повірив словам змія, – через  Єву повірив сатані, бо в змієві був сатана. Він побачив, що Єва жива і – повірив обставинам: значить, Отець лиш лякає. Слова Божі він не розчинив вірою в серці своєму, а пірнув у тлумачення. Він, як багато людей сьогодні, відчув себе дорослим і великим і не порахував за потрібне прийняти чисте слово Боже і слідувати волі Божій. Так людина не прийняла  слово Господа для того часу, як і не приймає Боже слово сьогодні - для цього часу: Назад до чистого Слова Божого! Назад до Господа Бога!)
·         Діти, як ви думаєте: що керувало людиною? (Гордість. Хочу бути рівним Богу! Таке бажання народилось спочатку у сатани, а потім він підсунув його Адаму і Єві. Вони прийняли його, бо в них не було віри Господу Богу і не було страху Господнього, як нема і сьогодні: всі вірять по-своєму і чинять по-своєму.)
·          Читаємо Буття 3:8, щоб дізнатись, що ж було далі після того, коли люди задовольнили свою гординю.
·         Раніше вони раділи присутності  Господа, а чому ж тепер сховалися? (Із послання Апостола Павла до Римлян 8:15 ми бачимо, що дух рабства, від диявола, наповнив Адама і Єву страхом (не Господнім, а страхом диявольським, який льодом сковує серце і розум), тому вони заховались від Господа.)
·         Запам'ятайте, діти, страх не від Господа. Якщо ви боязливі, а Ісус ваш Господь, то не дайте місця дияволу. Моліться з впевненістю: «Господи, Ісусе Христе, Ти викупив мене. Я – Твій! В Ім'я Господа Ісуса Христа, я не приймаю духа страху! Амінь!»
·         Не піддавайтеся сумніву, але вірте, що Ім'я Господнє – надійна башта, де може сховатись праведний, – хто  любить і чинить правду. Лиш вірте!  Віра це – перемога наша, що перемогла світ і диявола!
·         Читаємо вірш 9. Що робить Господь Бог? (Він кличе Адама: де ти? Так Господь кличе кожну душу, щоб спасти. Ви чуєте, Олі, Колі, Тані, Вані…? Господь кличе вас, щоб спасти для вічності!)
·         Як ви думаєте, діти, Господь насправді не знав де знаходяться Адам і Єва. (Господь все знає і ще й знає все наперед, що і як, і де станеться.)
·         Читаємо вірш 10.
·         Адам і Єва раптом  побачили, що вони голі і злякались. Чому раніше вони не бачили цього? (Від них відійшла Божа Слава, від них відійшов Дух Святий, який наповняв і покривав їх. На Його місце зайшов дух диявола: непослуху, непокори і страху.)
·         Що відповів Адам на запитання Господа? (Він виправдувався, складав свою вину на Єву і на Господа, казав що це винна жінка, яку Господь йому дав, «Вона дала і – я їв». Єва також виправдовувалась, що не вона винна, а змій, бо він її спокусив. Отак і сьогодні: люди не вірять Господу, грішать, примножуючи зло, а у всіх бідах звинувачують Господа, а в сім'ї – один  одного.)
·         Господь Бог і гріх – не сумісні! Господь завжди говорить правду наперед у пророцтвах, попереджує про наслідки і всім дає вільну волю вибирати. (Не їж і не пий людських вигадок і байок – всього того, що не Слово Боже, і – не  доторкайся до них, бо умреш!)
·         Діти, а яким чином харчувалися перші люди? Вони десь працювали, заробляли собі на прожиття? (З Господом люди жили в раю в повному достатку, не турбуючись ні про що. За Божим повелінням їх щедро годувала земля.)
·         Читаємо Буття 3:17.
·         Що дуже трагічне відбулось в житті людей в результаті їх невір'я і непослуху  Господу?  (Людина і все її потомство, і земля – все ввійшло під прокляття разом з владикою Адамом, бо владу на землі Господь віддав був людині. «… проклята через тебе земля! Ти в скорботі будеш їсти від неї всі дні свого  життя. Тернину й осот вона буде родити тобі, і ти будеш їсти траву польову. У поті лиця свого ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, з якої ти взятий. Бо ти порох і до пороху підеш». Без Господа людина – порох, глина!
·         Як ви думаєте, діти, хотів Господь знищити людей, яких з такою любов'ю створив по подобі Своїй? (Ні. Господь не відібрав від людини милості Своєї. Він любить людину, але ненавидить  –  гріх! Написано: ІЦарів (Самуїлова) 15:23 «Непокірність – як гріх ворожбитства, а свавільство – як провина та служба бовванам». За законом Всесвіту за гріх – смерть. Безбожникам це здається жорстокістю і несправедливістю, а діти Божі бридяться гріха і з вдячністю приймають кожне Слово Боже, бо Господь прийшов у тілі Сина Свого і Сам заплатив за гріхи всього людства.)

·         Читаємо Буття 3:21.
·         «І зробив Господь Бог Адамові і жінці його одежу шкуряну – і зодягнув їх».
·         Про що свідчать ці дії Господа?(Про велику любов і милість Господню.)



Ні Адам, ні сатана не знали, що Господь знає помисли серця – думки кожної істоти. Господь таємно, вкрадьки ніколи нічого не робить, тому і сказав до Ангелів і Архангелів:

·         Прочитаємо Буття 3:22 і 23 і дізнаємось про те, що ж сказав і, що вчинив Господь з Адамом і Євою. «Ось став чоловік, немов один із Нас, щоб знати добро і зло. А тепер коли б не простяг він своєї руки, і не взяв із дерева життя, і щоб він не з'їв, –  і не жив повік віку (з гріхом). І вислав його Господь Бог із едемського раю, щоб порати землю, з якої узятий він був».
Як ви думаєте: Чому Господь так вчинив?



·        

Чому Він був змушений вислати Адама із едемського раю? (Адам був створений Господом і був сином Божим, а тепер, коли він зрадив Отця, згрішив, то став рабом гріха. Грішник не може встояти перед лицем Святим Господнім і лишитись живим. Адам з Євою пішли із Царства Божого до свого нового хазяїна, князя світу цього, до сатани, який уже «… засуджений князь цього світу» Єв. від Івана 16:11), який приходить «…красти, убивати і нищити» (Єв. від Івана 10:10).)
·         Прочитаємо Буття 3:24 і дізнаємось про те, як Господь загородив Адаму дорогу до раю і до дерева життя.
·         Подумайте і скажіть чи справедливо вчинив Господь по відношенню до Адама і Єви. (Нехай говорять діти і кожен обґрунтує свою  думку.)
·         Підсумує учитель. Хвороби, біль і сльози, аварії, стихійні лиха, війни, ворожнеча, крадіж, вбивства, розпуста, ненависть, обман, зрадливість, підступність, богозневага та інше це – зло, яке запросили люди, Адам і Єва в своє серце, дали йому право на існування. Ми бачимо, як воно розквітло на землі. Господь Бог в такому бруді не живе і нічого подібного бути не може там, де присутній Господь – у Раю, тому Він змушений був вислати перших людей звідти.
·         Як на все це дивиться Господь? (Йому дуже боляче дивитися на все це зло і муку людську, але знову все залежить від нас, людей. Господь уже викупив людство від смерті, могили і диявола – від зла. Нам залишилось лише повірити і прийняти спасіння. Нажаль, є багато людей, що як Адам і Єва не вірять Слову Божому, не повертаються до Одного, Істинного Бога, Господа, а вірять слову змія – слову людському і ще глибше заходять у гріх.
·         А що каже Біблія, Слово Боже?
·         Читаємо послання до Ефесян 1:3-7,11. (Послання прочитають діти, а потім ще раз прочитає вчитель. 4 вірш «… так як вибрав у Ньому Він нас перше закладин світу, щоб були перед Ним ми святі і непорочні в любові, призначивши наперед, щоб нас усиновити для Себе Ісусом Христом… 11 вірш «…бувши призначені наперед постановою Того, Хто все чинить за радою волі Своєї,…)
·         Який висновок ви можете зробити з прочитаного? ( Хай говорять всі бажаючі).
·         Зверніть увагу, діти, що нас ще не було і ні Адама, ні Єви, і світ ще не був створений, а Господь вже знав: що станеться з людиною, яку Він створить, і  хто прийме Слово Його – повірить Йому, піде з Господом. Божий комп'ютер ще до створення світу записав нас у Книгу Життя Агнця.
·         Господь створив план Спасіння людства від зла, бо Він знав, що автор зла підступним чином захопить Його любиме творіння і ввійде в нього, бо він – злий дух. Краще і мудріше від Господа не може зробити ніхто, нічого і ніколи. Господь для того і створив людину, щоб знищити зло у Всесвіті. Він дав їй можливість вибрати, щоб зло не могло звинуватити Бога в насильстві. Людина вибрала: пізнати зло. Воно заполонило кожну клітинку людського тіла і всю землю «Весь світ лежить у злі». І тільки Кров Ісуса і чисте Слово Боже,  Яке проникає до поділу душі і духа, суглобів і мозків, і судить думки і наміри серця може очистити кожну кліточку нашої душі і духа від цієї зарази, якщо ми тепер виберемо Господа Бога, Його Слово і запросимо Його стати Господом нашого серця і нашого життя, бо Він, Сам Господь – Владика Всесвіту, Творець усього існуючого, наш Отець Небесний, будучи в тілі Сина Свого, викупив нас. План нашого спасіння завершений на Голгофському хресті. Тепер ми повинні із страхом і трепетом здійснювати своє спасіння – так написано. Ми повинні покаятись в злих ділах своїх, повинні самі запросити Господа в своє серце господарювати, і дати Йому можливість здійснити це очищення й освячення в нас, в нашому серці від всього небожого – нечистого, від всякої самодіяльності і людської мудрості, що суперечить волі Божій. Без щирого запрошення Господь не прийде, бо є й такі, що не бажають бути з Господом. Вони дуже люблять світ і славу його.


 


·         Розгляньте малюнки і опишіть їх.

·         На основі Слова Божого і картинок зробіть висновок: чи причетний Господь Бог до зла, що твориться на землі.
 Що залишається людині зробити, щоб спастись?  (Повірити, що він викуплений Кров'ю Ісуса Христа, Сина Божого,
і прийняти з вдячністю спасіння).




      
  Підведемо  підсумок уроку.
·          Отже, що залишилось на серці у кожного з вас після цього уроку? (По можливості, нехай скажуть всі.)
Дуже важливо звернути увагу дітей на те, що Господь Бог з великою любов'ю творив людину, з праху земного. Він дав людині все для щастя і вічного життя в радості і достатку. Будучи створені по подобі Божій, люди, як Господь, порали сад словом в Ім'я Господнє.  Дух Божий, що був в них і на них, творив всю роботу. Марка 11:22,23. «Майте віру Богу! Поправді кажу вам: Як хто скаже горі цій: «Порушся та кинься до моря», і не матиме сумніву в серці своїм, але матиме віру, що станеться так, як говорить, – то буде йому!» Адам і Єва впустили сумнів – філософію у серце своє. Господь все знає, чує і читає наші думки. Все, що відбувалося з людьми в едемському саду, Господь бачив і чув, і знав усе, але Він дає всім людям самим собі вибрати господаря для послуху. Слово Боже живе і дійове, і проникає до суглобів і мозків, і судить помисли серця, і ніщо не закрите перед Ним (Євреям 4:12). Так і сьогодні, - Господь знає всі наші діла і думки – будьмо пильні, щоб нам не впасти в гріх невір'я, вірмо кожному слову Божому. Господь Бог лише в Слові Своєму – в Біблії! Він кличе нас! Прислухаймося уважно, що Дух говорить церквам! Дух – то Слово Боже! – так написано. Все перевіряй сам, бо часу вже нема. Вернись до Господа!

·         Помолимось. Діти, хто хоче помолитись? (Нехай моляться всі, хто хоче.)
·         Молитва.
   «Отче Небесний, слава, хвала, поклоніння Тобі, Богу Одному, Живому Святому. Ти веди  нас, Господи, щоб нам не впасти в спокусу і не збитись з дороги Твоєї, щоб сім’я невіря не посіялось в нашому серці. Господи, Боже наш, дай нам віру, укріпи нас у вірі Твоїй, щоб ми вірили лише Тобі, бо правда лише в Ісусі. В Імя Господа Ісуса просимо і дякуємо Тобі. Амінь!»

·         Прославим Госпда псалмом.

·      Афоризми.   
Не повставай проти Господа Бога, бо згине твоя дорога!

Прагни так жити, щоб Божу волю творити.

Там, де людська твориться воля, в кінці - пекло й недоля.

Господь - Бог Один. Крім Нього, нема іншого Бога.

·         Відгадай загадки:

Ми вночі відпочиваєм
І не думаєм, не знаєм:
Хто нас любить і лікує,
Поруч з нами Він ночує.
Свою руку прикладає
І хвороби забирає.
Хто Він, дітки? Відгадайте,
Славу й честь Йому віддайте.
            (Господь Цілитель)

Чий то дух живе в тобі?
Він і в радості й журбі,
Нам життя дає щодня,
Хліб і воду день від дня.
(Дух Божий)

Коли хочеш усе знати,
Все уміти, усе мати,
Не тужити, всіх любити,
Щоб не вмерти, вічно жити –
Кому маєш ти служити?
(Господу Ісусу)

КЛИЧУ ТЕБЕ!

Ти Господь, мій Бог, Ісус!
Я до Тебе лиш горнусь!
Гордість, геть! Ти - ворог мій,
Родич всіх гадюк і змій!

Бо від тебе лише зло
Всюди, де б то не було!
Підповзаєш крадькома -
І вже розуму нема!

Кличу я Тебе, Ісус!
Бо Тобою лиш спасусь!
Я приймаю Божий дар!
Ти - Владика, Бог і Цар!

Серце в дар Тобі даю
І всю будучність мою.
Царствуй Ти, Ісус, в мені,
В моїм серці на всі дні!

ХТО ГОЛОВНІШИЙ?                                                                                                                                       

Василько,  його всі друзі
Раз гуляли разом в лузі.
Сперечались: хто важніший,
В цьому світі – головніший.
Василько сказав: «Людина –
Цар природи – не новина.
Всі давно про це вже знають,
Лиш невігласи шукають».

Обізвався Федь до нього:
- Клич царя отого свого:
Хай він зробить нам струмочок,
Дасть нам квітів у віночок,

Хай він словом зробить море,
Забере в людини горе,
Зцілить вмить її від рака,
Чи з нічого зробить шпака.
Що-небудь, хоча б найменше,
Аби стати в світі першим,
Жити вічно, не вмирати
Й це життя комусь ще дати.

Ми без Бога – нуль квадратний! –
На ніщо бо він не здатний.
Бог дає життя нам, воду
І прекрасну людям вроду,

Милість Він дає щоденно.
Бог є Цар, Превознесенный!
Все повстало Божим Словом!
 Діти Божі – під покровом!

Тих завжди охороняє,
Хто Йому лиш довіряє.
А добра – усім Він зичить.
Лиш послушних – возвеличить!

МОЛИТВА.

Ти Господь! І іншого нема!                
Крім Тебе – більше нема Бога!
Без Тебе горе, біль і  тьма!
Без  Тебе – в пекло всім дорога.

Дай серце мудре, Боже, нам
Всім: мені і мамі й тату.
Щоб нам не бути, Боже, там!
Хай зло минає нашу хату!

Нехай  любов Твоя і мир 
В серцях назавжди зацарює!
В Ім’я Ісуса  прошу я!
Ісус – Господь! Мене Він чує.
   

ПЕРЕМОГА, ЩО СВІТ ПЕРЕМОГЛА, ТО ВІРА НАША!
              
                    ВІРТЕ, ДІТИ, ГОСПОДУ БОГУ!

                                                                                                                                            ПРАВЕДНИЙ ВІРОЮ ЖИТИ БУДЕ!





Комментариев нет:

Отправить комментарий