воскресенье, 11 января 2015 г.

Господь Бог створив людину чоловіком і жінкою.
























Урок 4                                                                        


Спокійно, надійно в обіймах татуся,
Ще й коли поруч люба матуся.
В їхніх обіймах я підростаю.
Хоч ще сповитий, їх обіймаю.
Дякую, Боже, за маму і тата,
Любов’ю і радістю повниться хата. 


       Тема уроку: Господь Бог створив людину чоловіком і жінкою.

·         Мета уроку: відкривати дітям Господа Бога – Творця, пізнавати  Творця, що створив людину і все, що існує – видиме і невидиме.

·         Виховні можливості уроку: Допомогти дитині пізнати істину про створення людини,  укріплювати віру в Творця, вчити вдячності і послушанню Господу Богу і Його Живому Слову – Біблії.

·         Молитва.
«Отче Небесний, славимо і величаємо Ймення Твоє! Хай святиться воно у всіх народах, на всіх язиках тепер і вічно! Дякуємо Тобі, що ти бережеш нас, і знову привів на зустріч з Тобою. Ти тут, з нами, учи нас, Господи, Словом Твоїм, біля ніг Твоїх і відкрий нам розуміння. В Ім`я Ісуса Христа просимо і дякуємо Тобі. Амінь!»

·         Кого, крім рослин і тварин, ми бачимо на картинці? (Людей, Адама і Єву)
·         Сьогодні ми зробимо дослідження Слова Божого і дізнаємося: яким же чином з'явилася людина на землі, і як вона стала душею живою.
·         Читаємо із Біблії, Слова Божого Буття 2:7
·         Про що говорить Слово Боже? Хто створив людину?
·         Як і з чого створив Господь Бог людину? (Із землі, тому людина названа земною, або ще кажуть: перстною, від слова персть -- земля). «І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, – і стала людина живою душею». Коли народжується дитина, Господь дає їй дух життя і вона починає дихати, оживає. Прислухайтесь до свого подиху, Дух життя від Бога наповнює і випорожнює наші легені, і ми дихаємо  – живемо. Дух Життя, від Бога Господа, живить кожну клітинку нашого тіла, в тому числі і мозку. Таким чином Господь знає все про нас: що ми робимо, що ми думаємо – ніщо не закрите від Нього. Він не тисне ні на кого, дає життя, годує, напуває, через Євангеліє Ісуса Христа говорить до нашого серця і чекає, і дає час, щоб ми вибрали хазяїна: Того, що прийшов і заплатив Своєю Кров'ю за провини наші – Господа Ісуса, Сина Божого, щоб з Ним ми жили вічно в радості і любові в Божому раю чи того, що прийшов украсти, вбити і погубити. Господь терпеливо чекає – вибери життя!)  
·         Пам'ятаймо всі:  Господь Бог Один і Істинний і лише Він дає життя: «…Я Хліб життя». 1 Коринтянам 6:17 «А хто з Господом злучується, стає одним духом із Ним». «Господь же – то Дух» ( 2 Коринтянам 3:17).
 Адам і Єва стали одним духом із Господом, по подобі Його, а образ Свій, і Ім'я Своє, і повноту Свою Господь відкрив людям в Ісусі, Сині Своєму. «Він над усіма, і через усіх, і в усіх» ( Ефесянам 4:6). Будьмо  послушні Господу, бо Він в усіх і все бачить і чує, але право вибрати собі хазяїна дає нам.)
·         То коли людина ожила і стала душею живою? (Людина ожила, і стала душею живою, коли Господь дав Свого Духа – ввійшов у людину.)
    В своїй уяві я бачу, як  в красивій глиняній ляльці в ту ж мить, як Господь Своїм Духом увійшов у Своє досконале, любиме створіння, з'явилась душа (Левит 17:14) – кров, наповнена силою Божого Духа життя, пробила собі дороги, доріжки, стежки, стежечки – артерії, вени, капіляри, напоїла, нагодувала кожну кліточку людського тіла, оживила її. Глина, наповнюючись кров'ю, життям перетворювалася у різні органи. Запрацював мозок, даючи команди всьому тілу, і воно узгоджено запрацювало: почало битися серце, почали дихати легені, і все в гармонії діяло на славу Божу. Адам відкрив свої очі, і посміхнувся Отцеві, а Отець, Творець погладив його ніжно, з любов'ю, але зі смутком в очах, бо усе знав наперед.
·         Прочитаємо Буття 1:27 і дізнаємось ще про те, якою створив Господь Бог людину.
«І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив…». (Але «Ніхто Бога ніколи не бачив» (Єванг. від Івана 1:18), тому, що: «Бог є Дух» (Єванг. від Івана 4:24) Господь – не людина, а Дух, бо так каже Слово Боже. І тіла земного, як людина, не має. Коли прийшов був викупити нас, то жив і ходив Він по землі в тілі Свого Сина Ісуса Христа. Син був образом і подобою Божою (Євреїв 1:3), так живе Він тепер в нас. Тепер ми – Його храм, тіло Його – так написано: І Коринтянам 3:16-17 . Станьмо, як Ісус, сяйвом Слави Божої, бо ми діти Його. Наш Отець Небесний говорить до нас: «Будьте святі, бо Я Святий!» Прославляймо Отця нашого Небесного в тілах наших і в ділах наших, як славив Його Ісус; даймо Йому місце в серцях наших, як дав Ісус; будьмо вірні Йому, як був вірний Ісус, і Він вознесе нас, бо ми були поховані, у водному хрещенні, разом з Христом і воскресли разом з Ним, і з Ним будемо жити!)
·         Що значить слово людина?
·         Людина – означає  2 особи. Читаємо Буття 1:27.
·         Прочитаємо, як Господь творив людину, чоловіка і жінку: Буття 2:18, 21-25.

·         Діти, кого першого створив Господь?
·         А як Господь створив йому дружину?
·         Діти, а чому Адам промовив: «Оце тепер вона кість від костей моїх і тіло від тіла мого. Вона чоловіковою буде зватися, бо взята вона з чоловіка».
·         Господь Бог створив людину чоловіком і жінкою. Чи створив Господь когось з них більш значущим перед Богом? (Ні)
·         Слово Боже відповідає:
  Читаємо Ефесян 5:32 «Отже, нехай кожен зокрема із вас любить так свою дружину, як самого себе, а дружина нехай боїться свого чоловіка (щоб не образити, не принизити його!).
·         Діти, чому Адам сказав, що Єва кість від кості його і тіло від тіла його? (Єва створена із ребра Адама, тому Єва частина Адама, а дружина – частина чоловіка її. Як нашим тілом командує мозок, так командиром в сім'ї Господь поставив чоловіка).
·         Запам'ятайте, діточки, що не двома чоловіками чи двома жінками створив Господь людину, а чоловіком і жінкою, тому є тато і мама.
·         Прочитаємо з Слова Божого Буття 2:8,9.
·         Про що свідчить те, що Господь Бог насадив Рай – сад Едемський і поселив там  перших людей? (Це свідчить про велику любов і турботу Господа про людину.)
·         Що ще дав Господь Бог людині, крім того, що поселив її в Раю?
·         Читаємо Буття 1:28.
·         Хто може зробити висновок з цього вірша? (Господь Бог увійшов у нього і пробудив його до життя, дав йому розум і силу Духа Святого. Адам, подібно до Господа, словом здійснював свою роботу в саду Едемському, бо Господь створив його по Божій подобі. Творець, Цар і Владика Всесвіту дав людині владу над всім своїм творивом, зробив його владикою, царем на землі!)
·         Де-які люди не вірять в те, що Господь Бог створив людину і усе, що існує, але у Господа є свідки. Найперше, Він Сам свідчить про Себе в Слові Своєму: Ісаї 42:5 «Так говорить Господь Бог, що створив небеса і їх розтягнув, що землю створив та все те, що з неї виходить, що народові на ній Він дихання дає, і духа всім тим, хто ходить по ній» - віруючим, невіруючим і, навіть, атеїстам (На грецькій мові слово атеїст означає – безбожник). Слово Боже не потребує тлумачення, бо воно само  пояснює і стверджує себе, якщо досліджувати всі посилання, які дає Господь, що відносяться до конкретного вірша в Писаннях.
·         Прочитаємо книгу Йова 38:4-7.
·         Господь говорить до Йова і до всіх, хто не вірить Господу Богу: «Де ти був, коли землю основував Я? Розповіж, якщо маєш знання! Хто основи її поклав, чи ти знаєш? Або хто розтягнув по ній шнура? У що підстави її позапущувані, або хто поклав камінь наріжний її, коли разом співали всі зорі поранні та радісний окрик здіймали всі Божі сини
·         Хто бачив і радів, коли Господь Бог творив землю і все, що на ній? (Господь Бог нічого не робить таємно і ніколи не говорить неправди, і ніколи не говорить двозначно. Він завжди говорить істину – правда лише у Господа Бога! Сам Господь говорить до Йова в голові 38:4-7, що за Ним спостерігали ранкові зорі і радісний окрик здіймали всі Божі сини, які були присутні при процесі творіння. Псалом 103:20,21 розповідає, що Господь міцно поставив на небі престола Свого від вічності  і ніколи не був у самотності, а в Царстві Його були і є Його Анголи, велетні сильні, що виконують Його слово, щоб слухати голосу слів Його! З Господом усі сили небесні Його, слуги Його, що чинять волю Його! Всі вони були присутні при творенні землі і всього, що на землі і являються свідками Божими про те, що Господь словом творив усе, бо і вони приймали участь – «Вони велетні сильні, що виконують Його слово, слухають голос слів Його». Подумайте, яку велику честь дає Господь людині, яка вірить, як Анголи Його, кожному Слову Божому: Господь дає синівство – Євангеліє від Івана 1:12 «А всім, що Його прийняли, їм владу дав дітьми Божими стати, тим, що вірять у слово Його!»)
·         Підведемо підсумок уроку.
Діти, як ви думаєте, про що дуже важливе для всіх нас, ви довідались сьогодні на уроці? (Нехай скажуть всі. Запитуйте кожного: А ти про що сьогодні дізнався на уроці? Після всіх підсумок зробить учитель: 1. Господь Бог створив людину чоловіком і жінкою, тому діти мають тата і маму. 2. Всі, що вірять кожному Слову Божому є діти Божі. 3. Що Господь Бог нас дуже любить і живе в дітях Своїм Духом Святим, бо Він – Дух. 4. Діти Божі – храм Духа Святого! 5. Тілом ми подібні Господу Ісусу, Сину Божому. Господь створив людину такою, яким мав народитись Ісус, Син Божий, щоб збулися Писання: Господь Бог створив людину «на образ Божий», «Хто бачив Мене, той бачив Отця»  Ісус Христос був образ Божий і сіяння слави Його (Євреям 1:3)).
·         Діти, ви вірите тому, що говорить Господь Бог в Слові Своєму?
·          Висновок:
Якщо ми віримо кожному Слову Божому, то ми діти Божі. Господь Бог – наш Творець і наш Отець Небесний. Він – Дух і живе в нас, в дітях Своїх. Ми – храм Духа Святого! – так написано в 2 Коринтянам 3:16-17.
 Я вірю кожному Слову Божому, Біблії.
А ви вірите?
·         Давайте помолимося.
·          Молитва:
 «Отче Небесний, дякуємо Тобі, що Ти нас так чудно створив: красивими, розумними,  добрими, подібними до Тебе, Господи! Дякуємо Тобі, що Ти дав нам таку велику честь бути дітьми Твоїми і храмом Твоїм. Твори нас такими, якими Ти нас хочеш бачити, і нехай в нашому житті буде не наша, а Твоя Божа воля! Тільки Ти живи в нашому серці і ніколи не залиши нас. В Ім'я святе Господа Ісуса Христа просимо і дякуємо Тобі! Амінь!»
·         Прославим Господа  псалмом.

·         Афоризми.

Одна до спасіння дорога, – вона іде через Христа.


Хто не віддає честь Богу, той віддає честь дияволу.

Годи Господу Богу, а не людині, щоб було добре тобі і твоїй родині.


Господь - Бог Один. Крім Нього, нема іншого Бога.

·         Відгадай загадки.


Бог дав мудрість лікарям,
Щоб у поміч стали нам.
І у лісі лікар є –
Допомогу всім дає!
Від дерев йому подяка –
Знає це пташина всяка.
Хто він? Діти, відгадайте
Й славу Господу віддайте!
(Дятел)

Ми вночі відпочиваєм
І не думаєм, не знаєм:
Хто нас любить і лікує,
Поруч з нами Він ночує.
Свою руку прикладає
І хвороби забирає.
Хто Він, дітки? Відгадайте,
Славу й честь Йому віддайте.
            (Господь Цілитель)
           
НІХТО, ЯК ТИ!

Моя надія і мій щит
Навіки Ти, Отець Небесний!
Те Слово, що говориш Ти –
Навіки – вічні в піднебессі!

Ніхто не любить так, як Ти;
Ніхто, як Ти, нас не прощає.
Ні в кому стільки доброти;
Ніхто, як Ти, нас не чекає.

Всю славу й честь, Тобі, Господь,
До ніг Твоїх я покладаю!
Гряди, Ісус, уже приходь!
Тебе, Спасителю, чекаю!

БОЖИЙ ДАР.

Молочко несе корівка
З пасовиська для Андрійка.
Квіти, трави там збирала
Й вітаміни готувала.

Молочко тепленьке вранці
Хай Андрійко п'є по шклянці –
Буде швидко підростати,
Сили й розум  набирати.

То Господь послав те з неба,
Що для росту всім нам треба.
Славу Господу співаймо,
Ймення Боже величаймо!


  ЛЮБІТЬ, ДІТИ, ГОСПОДА, ДЯКУЙТЕ ГОСПОДУ, БО ДОБРИЙ Є ВІН!


Комментариев нет:

Отправить комментарий